Lifestyle

Gyms in Nederland - Gevolgen van de BTW-verhoging bij sportscholen

Door Ilja op 07 juni 2024
Gyms in Nederland - Gevolgen van de BTW-verhoging bij sportscholen
Blog

Voelt de stijgende prijs van sportscholen in Nederland als een knock-out? Niet opgeven! Door een nieuwe belastingverhoging dreigt sporten een elitesport te worden. Maar er is hoop! JOUW GYM biedt de oplossing: betaalbare lidmaatschappen die de belastingverhoging negeren, plus innovatieve training en een hechte community. Wil je fit blijven zonder financieel KO te gaan? Stap de ring in met JOUW GYM en ontdek hoe we je kunnen helpen winnen in de strijd voor je gezondheid!

Wordt sporten in Nederland een knock-out sport?

De bokshandschoenen van de overheid hangen klaar: sportscholen krijgen een flinke uppercut te verwerken met de verhoging van de BTW!

Naast de sport worden cultuur, media, en boekenshops geraakt door deze plannen van het cabinet.

Is dit het einde van jouw fitnessdromen? Gaat sporten straks de portemonnee van de gemiddelde Nederlander leegkloppen?

Nee, knock-out nog niet! JOUW GYM staat in jouw hoek om je te helpen fit te blijven zonder KO te gaan.

In deze blogpost duiken we dieper in de knock-outpunch van de BTW-verhoging voor sportscholen. We belichten de gevolgen voor jou als sporter, en belangrijker nog: we onthullen hoe JOUW GYM jou helpt om ondanks deze tegenslag je fitnessdoelen te bereiken.

Dus, houd je bokshandschoenen vast en lees verder!

Let's get ready to rumble!

BTW omhoog sportschool

De nieuwe BTW-regeling: Een uppercut voor jouw sportschool?

Misschien heb je er al over gehoord: de overheid heeft besloten om de BTW op abonnementen van commerciële sportscholen te verhogen. Van 9% naar 21% bam!

Wat betekent dit in mensentaal? Straks betaal je meer voor je gymlidmaatschap. Niet bepaald motiverend om die bokshandschoenen aan te trekken, toch?

Maar wacht even! Er is een verschil tussen commerciële sportscholen en amateurverenigingen. Die laatste, denk aan een voetbalclub, blijven gelukkig vrijgesteld van BTW.

Dus als je nu al bij een vereniging traint, hoef je je (voorlopig) geen zorgen te maken. Maar voor de rest van de sportieve helden onder ons kan dit wel degelijk een financiële drempel opwerpen. Het gevolg wordt namelijk een verhoging van 12%.

Gevolgen van de verhoging: Wordt sporten onbetaalbaar?

De BTW-verhoging is als een slechte scheidsrechter: hij gooit roet in het eten van jouw fitnessplannen. Laten we eens in de clinch gaan met de potentiële gevolgen:

 • Hogere prijzen: Waarschijnlijk wordtr je gymlidmaatschap duurder, dat hoeven we je niet te vertellen. Dit ligt natuurlijk wel aan de sportschool.
 • Minder sporters: Door de hogere kosten kan sporten wel eens een luxeproduct worden.
 • Gezondheid achteruit: Minder sporten betekent minder beweging. En dat is, net als een donut te veel, niet bepaald bevorderlijk voor je gezondheid.

Kortom, de BTW-verhoging kan een knock-out slag uitdelen aan de toegankelijkheid van sport in Nederland. En dat willen we bij JOUW GYM natuurlijk voorkomen!

JOUW GYM Pakt het Aan: Wij blijven jouw hoekman in de fitnessring!

De BTW-verhoging mag dan wel een uppercut zijn voor de meeste sportscholen, maar bij JOUW GYM gooien we de handdoek niet in de ring. We snappen dat sporten voor iedereen toegankelijk moet blijven, ongeacht die financiële drempel die de overheid probeert op te werpen.

Daarom beloven we jou dit: bij JOUW GYM verhogen we onze prijzen NIET voordat het plan definitief is ingegaan. En als het plan echt doorgaat zullen we altijd kijken hoe we een eventuele verhoging kunnen inperken. We blijven jouw partner in crime op weg naar een gezonder en fitter lichaam, zonder financiële knock-out.

Maar dat is niet alles! JOUW GYM onderscheidt zich met meer dan alleen betaalbare lidmaatschappen. We bieden jou:

 • Unieke neuromusculaire training: Geen standaard fitness, maar een revolutionaire trainingsmethode die jouw lichaam écht sterker en gezonder maakt.
 • Focus op holistische gezondheid: We gaan verder dan alleen workouts. Bij JOUW GYM werken we aan jouw complete welzijn, mentaal én fysiek.
 • Gemotiveerde community: Samen sporten is leuker en effectiever. Bij JOUW GYM vind je een hechte groep sportievelingen die jou steunen in jouw fitnessreis.

Kortom, bij JOUW GYM krijg je méér dan alleen een sportschool. Je krijgt een betrouwbare partner die jou helpt om jouw fitnessdoelen te bereiken, zonder dat de overheid jouw portemonnee leegtrekt.

Klaar om te vechten voor jouw gezondheid? Word lid van JOUW GYM en ontdek het verschil!

btw verhoging sportschool

Teken de petitie en laat je stem horen!

De BTW-verhoging op sportscholen is niet iets waar we zomaar bij moeten neerleggen. Daarom steunt JOUW GYM de petitie van Sport Betaalbaar!

Deze petitie roept de overheid op om de verhoging van de BTW op fitnessabonnementen niet door te laten gaan. Samen kunnen we laten zien dat sporten voor iedereen toegankelijk moet blijven.

Teken jij ook? Het is heel eenvoudig:

 1. Ga naar https://www.hartvannederland.nl/nieuws/politiek/btw-stijging-klap-gezondheid-sporters.
 2. Vul je naam en e-mailadres in.
 3. Klik op "Teken".

Met jouw handtekening help je mee om de stem van de Nederlandse sporter te laten horen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat sporten betaalbaar blijft en dat iedereen kan blijven vechten voor een gezonde toekomst!

Conclusie: Knock-out de BTW-verhoging met JOUW GYM!

De verhoging van de BTW op sportscholen dreigt een uppercut uit te delen aan jouw fitnessdromen. Maar laat je niet knock-out slaan! Bij JOUW GYM geloven we dat sporten voor iedereen toegankelijk moet blijven.

Daarom:

 • Verhogen we onze prijzen (nog) niet ondanks de aankomende BTW-verhoging.
 • Bieden we je unieke neuromusculaire training voor een sterker en fitter lichaam.
 • Focussen we op holistische gezondheid en een gemotiveerde community.

JOUW GYM is jouw partner in crime op weg naar een gezondere toekomst. Samen vechten we tegen de BTW-verhoging en voor jouw fitnessdoelen.

Teken de petitie van Sport Betaalbaar en laat je stem horen tegen de verhoging. Samen kunnen we ervoor zorgen dat sporten in Nederland een winnaar blijft, niet een knock-out slachtoffer.

Klaar om te winnen? 

Ilja

Ilja

Lifestyle coach

Een gezonde levensstijl gaat verder dan alleen gezonde voeding en lichaamsbeweging. Het gaat ook om het verbeteren van je mentale en emotionele welzijn. Met mijn kennis en ervaring als Lifestyle coach kan ik je begeleiden bij het ontwikkelen van een persoonlijk plan dat aansluit op uw individuele behoeften en doelen. Ik geloof in een holistische benadering van lifestyle coaching, waarbij we samenwerken om uw fysieke, mentale en emotionele welzijn te verbeteren.

Ook interessant

Gerelateerde artikelen

 • Gyms in Nederland - Gevolgen van de BTW-verhoging bij sportscholen
   

  Groepslessen in Amersfoort: Ontdek de Voordelen en Bereik Je Fitnessdoelen!

 • Gyms in Nederland - Gevolgen van de BTW-verhoging bij sportscholen
   

  5 redenen waarom dagelijks wandelen een gezonde gewoonte Is

 • Gyms in Nederland - Gevolgen van de BTW-verhoging bij sportscholen
   

  Afvallen met een personal trainer in 2024

Dit is JOUW GYM, de gezondste manier van trainen. Gegarandeerd resultaat als jij wilt Afvallen Fitter wilt worden Sterker wilt worden