Diëtist Amersfoort

Diëtist Amersfoort | Wij helpen je effectief afvallen met voedingsadvies en begeleiding

Worstel je met je gewicht en wil je het onder controle krijgen? Maak je je zorgen dat je dieet niet gezond of evenwichtig genoeg is om afscheid te nemen van die extra kilo's? Gewichtstoename als volwassene betekent meer kilo's op de weegschaal, maar ook meer kilo's rond je middenrif.

Dat leidt er vaak toe dat meer mensen bang zijn voor ongezond eten, waardoor anderen minder gaan eten dan nodig is. Om af te vallen en je optimale lichaamsgewicht te bereiken, moet je sommige voedingsmiddelen in je dieet minder obesogeen maken, bijvoorbeeld frisdranken en chips. Deze 'slechte' voedingsmiddelen kunnen worden vervangen door gezondere voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en vis. En als u graag een persoonlijk dieetadvies en begeleiding wilt, dan zijn wij er voor u!

Is afvallen en het eraf houden een uitdaging voor jou?

U bent niet de enige. Veel mensen vinden het een uitdaging om af te vallen en het er ook af te houden. Het is belangrijk in gedachten te houden dat er geen pasklare oplossing is voor gewichtsverlies, maar er zijn enkele belangrijke dingen die je kunt doen dat jouw succes kan verzekeren:

 • Houd je calorieën bij en zorg ervoor dat je elke dag minder eet dan je verbrandt
 • Concentreer je op volwaardig voedsel, dat meestal meer vezels en minder suiker bevat
 • Probeer elke dag te bewegen en 2x per week krachttraining te doen

Meer informatie

Maak een vrijblijvende afspraak

Veelgemaakte fouten bij het afvallen

Een veelgemaakte fout van veel mensen is het zoeken naar een dieet dat niet vol te houden is. Het is belangrijk om een evenwichtige aanpak te vinden, één die je op lange termijn kan volhouden.

Een andere veelgemaakte fout is het niet veranderen van eetgewoonten op een gezonde manier. Het is gemakkelijk om je te concentreren op het elimineren van voedingsmiddelen uit je dieet, terwijl het nuttiger en duurzamer is om die voedingsmiddelen te vervangen door gezondere opties.

Bijvoorbeeld: in plaats van bewerkte voedingsmiddelen volledig uit je leven te bannen, kun je proberen geraffineerde granen te vervangen door volle granen; of als je dol bent op pindakaas maar geraffineerde suiker wilt vermijden, probeer het dan zelf te maken met rauwe pinda's en honing!

Tot slot, veel mensen weten niet wat ze eigenlijk eten! Dit kan ertoe leiden dat ze denken dat ze goede keuzes maken, terwijl ze eigenlijk alleen maar zichzelf voor de gek houden ... of erger nog ... ze weten niet hoeveel calorieën hun maaltijd bevat omdat alles apart verpakt is en er geen gemakkelijke manier is voor hen om deze informatie te berekenen (of zelfs te weten welke ingrediënten erin zitten). Als we over deze drie punten samen nadenken, zullen we beseffen waarom de meeste diëten op den duur mislukken - omdat ze ons niet leren hoe ons lichaam elke soort voedsel verwerkt, zodat we weloverwogen beslissingen kunnen nemen over onze gezondheid.

Afvallen is moeilijk en hulp krijgen is moeilijk te vinden. Onze Diëtist in Amersfoort biedt u de nodige adviezen en dieetbegeleiding die ook nog eens verder gaan op een persoonlijke en prettige manier. U krijgt de focus die u nodig heeft in combinatie met goede contacten en effectieve kennis. Dit hoeft geen waas van voedingsmiddelen en maten te zijn, maar u kunt ook leren over uw manier van eten, over wilskracht, voeding en stofwisseling.

Dietist Amersfoort

Fout #1. Op zoek naar de gemakkelijke uitweg

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat de beste manier om gewicht te verliezen is om minder te eten en meer te bewegen, maar je bent nog steeds op zoek naar de gemakkelijke uitweg.

Het probleem met het zoeken naar een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen is dat die niet bestaat. Als het bestond, zouden we nu allemaal dun en gezond zijn! De waarheid is dat er geen pasklare oplossing bestaat als het op diëten aankomt; verschillende diëten zullen een verschillend effect op je hebben, afhankelijk van je unieke lichaamstype en behoeften. We willen niet dat iemand een dieet volgt zonder te weten waar hij aan begint, en dat wil jij ook niet!

Een goede diëtist laat je niet alleen zien hoe je op de juiste manier kunt eten voor een optimale gezondheid en welzijn, maar leert je ook hoe jouw lichaam anders reageert dan dat van anderen op basis van genetica of omgevingsfactoren (zoals stressniveaus).

Ons doel bij Diëtist Amersfoort is niet alleen het verliezen van kilo's van je taille - we willen dat onze cliënten een lang leven leiden gevuld met een goede gezondheid, zodat ze nog vele jaren van hun gezin kunnen genieten!

Fout #2. Je eetgewoonten niet op een gezonde manier veranderen

 • Ga niet op dieet

Een dieet is niet de manier om gewicht te verliezen. Diëten zijn tijdelijk en ze zullen je niet helpen om het gewicht op de lange termijn te behouden. In plaats daarvan willen we ervoor zorgen dat je een gezond leven kunt leiden en het gewicht voor altijd onder controle kunt houden.

 • Neem geen (onnnodige) supplementen

Supplementen worden vaak zwaar aangeprezen vanwege hun succespercentage, waardoor veel mensen denken dat het nemen van supplementen hen kan helpen snel en gemakkelijk gewicht te verliezen zonder veranderingen aan te brengen in hun levensstijl of eetgewoonten, maar dit is niet waar!

Supplementen werken zelden op zichzelf; ze helpen alleen als ze gecombineerd worden met dieetadvies, lichaamsbeweging en gedragstechnieken zoals mindfulness meditatie die je leren hoe je mindful (met aandacht eten) kunt eten.

Fout #3. Niet weten wat je eigenlijk eet

Terwijl je bezig bent calorieën te tellen, vergeet je gemakkelijk dat niet alle voedingsmiddelen gelijk zijn.

Een bagel bevat bijvoorbeeld meer calorieën dan een banaan, maar de banaan geeft je meer energie en geeft je geen futloos gevoel zoals de bagel. Het spreekt voor zich dat het beste dieet een dieet is waarbij je voedingsmiddelen eet die je lichaam helpen optimaal te functioneren en het op geen enkele manier schaden.

Er zijn enkele manieren om dit gemakkelijker te maken. Begrijp hoe verschillende delen van jouw lichaam reageren op bepaalde voedingsmiddelen.

Veel mensen weten bijvoorbeeld wat goed is voor hun hart, maar beseffen niet hoeveel bloedsuiker na verloop van tijd hun hersenfunctie kan beïnvloeden. Of hoe slecht gluten zijn voor hun spijsvertering (of beide). Je moet deze dingen weten, zodat je bij het kiezen tussen twee vergelijkbare voedingsmiddelen een weloverwogen beslissing te nemen.

Bent u op zoek naar een diëtist in Amersfoort? Wij helpen u met het maken van uw individuele voedingsprogramma en effectief afvallen. Email info@jouwgym.nl of bel vrijblijvend : 033 – 203 51 26.

Fout #4. Te veel nadruk op de weegschaal

Veel mensen wegen zich elke dag, soms zelfs meerdere keren per dag. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, proberen ervoor te zorgen dat we ons nieuwe dieetplan volgen en niet van het pad afwijken door iets te eten dat niet is toegestaan.

Jezelf dagelijks wegen kan echter averechts werken omdat het gemakkelijk is om verstrikt te raken in gewichtsverlies of -toename op korte termijn die misschien niet je algemene vooruitgang weerspiegelt.

De beste manier om je vooruitgang te meten is met behulp van een objectief instrument zoals lichaamsvetpercentage en/of veranderingen in lichaamsvorm (bijv. tailleomtrek).

Dit zal je helpen je meer tevreden te voelen met de resultaten van je inspanningen omdat de meeste mensen een goed gevoel hebben over het verliezen van vet zonder spiermassa of watergewicht te verliezen net na het starten van een soort trainingsprogramma.

Een diëtist kan je helpen te leren hoe deze metingen werken en hoe vaak ze moeten worden uitgevoerd, zodat je jouw vooruitgang na verloop van tijd kunt volgen in plaats van je te laten afleiden door het getal op de weegschaal!

Diëtist Amersfoort | Wij helpen u effectief afvallen met voedingsadvies en begeleiding. bel ons vrijblijvend : 033 – 203 51 26 of mail ons op info@jouwgym.nl vraag een gratis intake aan!

Waarom is begeleiding van een diëtist zo belangrijk tijdens gewichtsverlies?

Het eerste wat een diëtist zal doen is je huidige gezondheidstoestand bepalen. Ze kunnen je vragen stellen over je eetgewoonten, lichaamsbeweging en stressniveau.

Dit kan hen helpen te bepalen welke voedingsmiddelen het beste voor je zijn en hoeveel je van elke voedingsgroep elke dag moet eten.

Een diëtist weet ook welke voedingsmiddelen helpen bij gewichtsverlies en hoeveel beweging je elke dag zou moeten doen.

Zodra ze al deze informatie hebben, zullen ze je een plan geven op basis van hun bevindingen en andere factoren zoals:

 • Uw leeftijd, geslacht, lengte/gewicht verhouding (BMI)
 • Familiegeschiedenis van obesitas of hartaandoeningen (indien aanwezig)
 • Medische aandoeningen zoals diabetes of hoge bloeddruk

Het doel van het plan is niet alleen gewicht te verliezen, maar ook gezonder te worden door je dieet te verbeteren en de hoeveelheid suikers te verminderen.

Door deze richtlijnen na verloop van tijd consequent te volgen, zult je sneller resultaten zien dan wanneer er helemaal geen begeleiding zou zijn!

Gratis proefles

Vraag vrijblijvend alle informatie op

Waarom zou je voor ons kiezen als jouw diëtist Amersfoort?

 • Wij hebben vele jaren ervaring en weten wat werkt.
 • Wij zorgen altijd voor een persoonlijke benadering van jou, onze klant.
 • Je kunt effectief afvallen met ons als jouw diëtist in Amersfoort.
 • Bij ons staat je er niet alleen voor! Ons ervaren team staat voor je klaar bij elke stap die je zet.
 • Wij maken het je gemakkelijk om een afspraak te maken of vragen aan ons te stellen via onze website of mail ons direct op info@jouwgym.nl.
 • Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in afvallen, zodat zij je met gemak en vertrouwen door dit moeilijke proces kunnen loodsen.

Laat je uitzonderlijk goed begeleiden en adviseren door een ervaren diëtist Amersfoort om effectief af te vallen.

Indien je op zoek bent naar een deskundig dieetadvies met betrekking tot jouw gewichtsverlies, ben je bij ons aan het juiste adres. In onze praktijk bieden wij voedingsadvies en diëtist in Amersfoort. Ons hooggekwalificeerde team van diëtisten geef je de juiste begeleiding en advies over hoe je effectief kunt afvallen.

Waarom is het belangrijk om een goede diëtist te kiezen?

Wij zijn van mening dat er veel redenen zijn waarom het voor je belangrijk is om een goede diëtist te kiezen:

 • Omdat zij je kunnen helpen jouw doelen sneller en gemakkelijker te bereiken dan in jouw eentje;
 • Omdat zij je begeleiden bij jouw voedingskeuzes;
 • Omdat ze kunnen vaststellen of er iets mis is met je metabolisme of spijsverteringsstelsel;
 • En omdat ze je doorlopend persoonlijke ondersteuning kunnen bieden.

Onze diëtist Amersfoort helpt je om effectief af te vallen met voedingsadvies en begeleiding. Bel ons vrijblijvend : 033 – 203 51 26 of mail ons via info@jouwgym.nl vraag een vrijblijvende intake aan!

Dit is JOUW GYM, de gezondste manier van trainen. Gegarandeerd resultaat als jij wilt Afvallen Fitter wilt worden Sterker wilt worden