Sportschool Amersfoort

Fit worden bij JOUW GYM. De sportschool in Amersfoort

De weg naar een gezondere levensstijl kan een lastige zijn. Daarom is het belangrijk om alle verschillende benaderingen te overwegen en uit te zoeken welke het beste bij je past. Fitness is individueel en er is niet één juiste trainings- of voedingsmethode voor iedereen. Er zijn veel voordelen verbonden aan lichaamsbeweging en een gezond dieet, denk maar aan hoeveel beter je je voelt na een rondje hardlopen of na een bezoek aan de sportschool in Amersfoort. Wat is nou het geheim om fit te worden? Lees snel verder!

Neem de tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf is altijd belangrijk, zeker als het op sporten aankomt. Je moet voor jezelf zorgen om voor andere mensen te kunnen zorgen, of het nu je kinderen zijn, je ouders, je vrienden of zelfs je hond. Je moet ook tijd voor jezelf nemen als het gaat om sporten en fit blijven. Het klinkt misschien alsof het tijd wegneemt van andere dingen die je liever zou doen, maar als het gaat om gezondheid en welzijn moet je er echt voor zorgen dat je prioriteit geeft aan jezelf. Je kunt de juiste balans vinden tussen werk en een gezonde levensstijl door een plan te hebben.

Het hebben van dit plan zal je helpen om weer op het juiste spoor te komen in het geval je richting stress gaat. Het plan bestaat uit drie onderdelen: voldoende slapen, gezond eten en bewegen, bij voorkeur elke dag of ten minste een paar keer per week. Als je merkt dat je tijd tekort komt of je gestrest voelt en het moeilijk is om je aan je plan te houden, bedenk dan dat alle goede dingen komen aan degenen die wachten. Als je tijd voor jezelf neemt, zal dat uiteindelijk niet alleen jou ten goede komen, maar ook de mensen om je heen.

Zorg voor een goede warming-up

Een goede warming-up is een belangrijk onderdeel van elke training. Je bent zo goed als je laatste training, of je prestaties in een wedstrijd, en een goede warming-up helpt je om je daarop voor te bereiden. Onze sportschool in Amersfoort besteed veel aandacht aan de warming up. Een warming-up helpt je flexibeler te worden, verhoogt je lichaamstemperatuur en bloedstroom, en verbetert het bewegingsbereik in je gewrichten en spieren. Dit helpt blessures te voorkomen, stelt je lichaam in staat beter te herstellen na de training en het spel, en vermindert het risico dat je een spier verrekt of iets verrekt.

De warming-up moet ongeveer 20 minuten duren. Als je tijd genoeg hebt om twee keer per dag te trainen, dan kun je voor elke trainingssessie een grotere warming-up doen. Zo niet, dan is het aan te bevelen om daarna ook een soort warming-down oefening te doen. Dit kan een actief herstel zijn waarbij je een wandeling of jogging maakt of wat lichte stretchoefeningen doet.

Als je krachttraining gaat doen in de sportschool Amersfoort, kun je het beste beginnen met wat lichte cardio zoals hardlopen op een loopband of fietsen op een hometrainer op een lage intensiteit gedurende ongeveer vijf minuten. Ga vervolgens over op rekoefeningen voor de belangrijkste spiergroepen zoals de quadriceps (voorkant van het bovenbeen), hamstrings (achterkant van het bovenbeen), en buikspieren.

Ondervind het belang van een goede warmup, wij helpen je graag in sportschool Amersfoort: 033 – 203 51 26

sportschool amersfoort

 

Consistent blijven trainen

Het is een onweerlegbaar feit dat de overgrote meerderheid van de mensen die met lichaamsbeweging beginnen, het lastig volhouden. Voor velen is het probleem dat ze na een paar maanden een plateau bereikt hebben en geen vooruitgang meer zien.

In onze sportschool in Amersfoort train je altijd onder begeleiding. Zo verzinnen we elke week nieuwe oefeningen waardoor je het sporten vol houd en leuk vindt.

Wij houden de training leuk door:

  • Wekelijks met nieuwe oefeningen te komen
  • Je bij elke les aan te moedigen
  • De oefeningen op niveau te brengen
  • Je elke les uit te dagen
  • De groep die je stimuleert te komen
  • En nog veel meer!

Sport 1 maand gratis

Ontvang vrijblijvend alle startinformatie over deze actie.

Zorg voor een gezonde balans tussen rust en activiteit

Een gezonde balans tussen rust en activiteit is essentieel voor een optimale gezondheid, maar soms kunnen mensen die consequent sporten in een routine vervallen die niet vol te houden is. Blijf niet hangen in de valkuil van te veel sporten. Gebruik deze tips om de cyclus te doorbreken en weet wanneer je het rustiger aan moet doen.

Te veel trainen kan leiden tot overbelasting en blessures, extreme vermoeidheid en/of een burn-out. Als je te veel traint, is het verleidelijk om te denken dat je meer tijd op de loopband of fiets nodig hebt in plaats van mentale en fysieke pauzes in te lassen. Die gedachte is verkeerd. Te moe zijn om iets anders te doen dan trainen is een duidelijk teken dat je al te veel doet.

Zodra je je de hele tijd moe begint te voelen of moeite hebt met slapen, is het tijd voor verandering. Als je het gevoel hebt dat je geen energie hebt buiten je trainingen om, neem dan een pauze van je huidige programma en geef jezelf één dag rust voor elke twee dagen van activiteit - of zelfs meer als je je fysiek of mentaal afgemat voelt. Bekijk na een korte pauze je doelen opnieuw en stel kleinere mijlpalen voor jezelf totdat je weer zin hebt om aan de slag te gaan zonder jezelf te overbelasten.

Als je een verstoord evenwicht herstelt door te rusten, krijgt het lichaam de tijd om te herstellen, zodat je weer aan de slag kunt.

Wij kunnen je helpen met jouw uitdaging.

Voor meer informatie bel nu sportschool Amersfoort:  033 – 203 51 26

Zoek persoonlijke begeleiding op

Dit is een zeer belangrijke stap in het fit worden. Een coach is er om je te voorzien van alle begeleiding en motivatie die je nodig hebt. Het is niet gek dat mensen die sporten onder begeleiding vaker hun doelen behalen dan mensen die zelfstandig sporten. Dat komt onder andere door:

  • Trainen op een manier die bij jou past. De coach weet precies wat jij nodig hebt.
  • Een stok achter de deur. Doordat er iemand is die op je wacht, kom je sneller naar de gym.
  • Een prettige omgeving. Een relaxte omgeving zorgt dat je sneller naar de sportschool gaat.

Conclusie:

Jij bent de belangrijkste persoon in je leven: dat weten we allemaal. Onze Sportschool in Amersfoort heeft de ambitie om iedereen te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen in elk van hun persoonlijke groei: fysiek, mentaal en sociaal. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

Openingstijden

Zondag Gesloten
Maandag 08:00 - 22:00
Dinsdag 08:00 - 22:00
woensdag 08:00 - 22:00
Donderdag 08:00 - 22:00
Vrijdag 08:00 - 18:00
Zaterdag 08:00 - 14:00

Veel gestelde vragen

Wat maakt JOUW GYM anders dan andere sportscholen in Amersfoort?
Bij JOUW GYM staat de focus op JOU! We bieden unieke 'neuromusculaire training' aan, waarmee veel mensen geweldige resultaten behalen. Bij ons draait het niet alleen om fitness, maar ook om jouw complete levensstijl.
Wat houdt 'neuromusculaire training' precies in?
Onze 'neuromusculaire training' is een speciale aanpak die je helpt om jouw fitnessdoelen te bereiken. Het richt zich op de verbinding tussen je zenuwstelsel en spieren, waardoor je effectiever traint en betere resultaten behaalt.
Ik voel me soms onzeker en alleen als ik aan mijn fitnessreis werk. Hoe helpt JOUW GYM hiermee?
Bij JOUW GYM creëren we een warme en veilige omgeving waar je jezelf kunt ontwikkelen zonder oordeel. Onze coaches zijn er om je te begeleiden en te motiveren, en je zult merken dat je niet alleen staat op jouw reis naar een gezondere levensstijl.
Moet ik me zorgen maken dat ik mezelf overbelast tijdens de training?
Nee, je hoeft je geen zorgen te maken! Onze coaches werken met jouw tempo en behoeften, zodat je op een gezonde en haalbare manier vooruitgang boekt. We begrijpen dat er geen universele aanpak is en passen ons programma aan jou aan.
Wat is de filosofie van JOUW GYM met betrekking tot een gezonde levensstijl?
Bij JOUW GYM geloven we in de juiste balans. Het gaat niet alleen om actief zijn in de sportschool, maar ook om voldoende rust en ontspanning. We helpen je om een evenwichtige levensstijl te bereiken en te behouden voor langdurige resultaten.
Hoe kan ik een gratis proefles boeken bij JOUW GYM?
We willen je graag uitnodigen voor een gratis proefles bij JOUW GYM! Bel ons nu op 033 - 203 51 26 en we geven je alle informatie die je nodig hebt om van start te gaan.
Wat zijn de doelen van JOUW GYM voor haar leden?
Ons belangrijkste doel is jouw succes! We willen je helpen om het beste uit jezelf te halen en je fitter en gezonder te laten voelen. Jouw persoonlijke groei, zowel fysiek als mentaal, staat voorop bij JOUW GYM.
Dit is JOUW GYM, de gezondste manier van trainen. Gegarandeerd resultaat als jij wilt Afvallen Fitter wilt worden Sterker wilt worden