Sportschool Naarden

Wat is de beste manier om spieren op te bouwen?

Het eerste wat je moet weten is dat spieropbouw en vetverbranding twee totaal verschillende processen zijn. Het is lastig om spieren op te bouwen en vet te verbranden op hetzelfde moment. De meest efficiënte manier om spieren op te bouwen is door meer te eten dan het lichaam nodig heeft voor onderhoud, in combinatie met weerstandstraining. Wanneer je meer calorieën eet dan het lichaam verbrandt voor energie, worden de overtollige calorieën gebruikt om beschadigde spiervezels te herstellen en nieuwe vezels te bouwen, waardoor de spieren sterker en groter worden.

De meest efficiënte manier om vet te verbranden is door caloriearme maaltijden te eten en naast weerstandstraining ook cardio (aerobe oefeningen) te doen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zijn opgeslagen vet gaat gebruiken als energiebron in plaats van het voedsel dat je eet.

Bel nu sportschool Naarden voor je eerste les 035 203 31 24

Meer spieren betekent meer verbrande calorieën, zelfs in rust.

Meer spieren betekent meer calorieën verbranden, zelfs in rust. In feite verbrandt een pond spieren 30 tot 50 calorieën per dag meer dan een pond vet. Dat is genoeg om elke drie of vier maanden een pond (0,5 kg) extra te verbranden. Dat is het "geheim" achter programma's die beloven je te helpen gewicht te verliezen terwijl je slaapt.

Om spieren op te bouwen en vet te verliezen, moet je goed letten op wat je eet (de juiste voedingsmiddelen in de juiste hoeveelheden). Als je dat eenmaal onder controle hebt, kan het toevoegen van lichaamsbeweging helpen het proces te versnellen en ongewenste bijwerkingen zoals een losse huid te voorkomen.

Bij onze sportschool in Naarden bieden we alle leden een Personal Training sessie aan, zodat we kunnen kijken naar je huidige conditie en je advies kunnen geven over hoe je het meeste uit je tijd in onze sportschool kunt halen.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie op.

Je kunt je spieren al het werk voor je laten doen.

Het eerste wat je moet begrijpen als je in vorm wilt komen, is dat er twee belangrijke soorten training zijn: cardio en weerstandstraining. Cardio verwijst naar activiteiten zoals hardlopen, wandelen, zwemmen of fietsen - alles wat het hart sneller doet kloppen en de longen harder doet werken. Krachttraining is het gebruik van gewichten of weerstandsbanden om spieren op te bouwen en kracht te vergroten. Beide zijn belangrijk voor een goede gezondheid, maar het is onmogelijk om beide soorten training tegelijkertijd te doen.

Als je wilt afvallen, moet je je voorlopig concentreren op cardio. Om vet te verbranden, moet je hartslag omhoog, wat betekent dat je zo hard moet trainen dat je geen gesprek kunt voeren. Hoe intensiever de oefening, hoe meer calorieën je verbrandt. Dus als je buikvet wilt verliezen, concentreer je dan op cardio-oefeningen zoals hardlopen, fietsen en intervaltraining (waarbij je korte uitbarstingen van hoge intensiteit afwisselt met perioden van langzamere activiteit).

In het algemeen is krachttraining effectiever dan cardio om spieren op te bouwen. Als je gespierde armen of een strakke kont wilt, kun je je beter richten op gewichtheffen (of lichaamsgewichtoefeningen zoals push-ups en squats) dan op langeafstandslopen of baantjes trekken.

Bel nu sportschool Naarden voor je eerste les 035 203 31 24

Consistentie is de sleutel, maar balans is ook belangrijk.

Om het meeste uit je workouts te halen, is het essentieel dat je ze regelmatig doet. Consistentie is de sleutel om de resultaten te bereiken die je wilt. Het is echter ook belangrijk dat je een evenwicht vindt tussen de intensiteit, de duur en de frequentie van de trainingen. Het is niet gezond of heilzaam om te lang, te vaak of te hard te trainen.

In het algemeen wordt aanbevolen dat de gemiddelde persoon 3 dagen per week minstens 30 minuten per dag traint. Voor maximaal voordeel moet dit worden opgesplitst in 3 delen: versterkende oefeningen, uithoudingstraining en lenigheidsoefeningen.

Versterkende oefeningen kunnen worden uitgevoerd met gewichten of machines, maar zelfs lichaamsgewicht oefeningen zijn effectief in het opbouwen van spiermassa en kracht. Deze oefeningen worden het best 2 tot 3 keer per week uitgevoerd en in combinatie met duurtraining.

Training van het uithoudingsvermogen vergroot je cardiorespiratoire conditie door je hartfunctie, bloedsomloop en longen te verbeteren. Dit verbetert zowel je lichaamsbouw als je algehele gezondheid. Duurtraining kan op vele manieren worden gedaan: hardlopen, fietsen, roeien enzovoort. Het komt erop aan je hartslag gedurende 20-30 minuten op een constant tempo te houden zonder jezelf veel tijd te gunnen om te rusten tussen de sets.

Op 15 minuten van Naarden zit misschien wel jouw nieuwe sportschool.

Sportschool Naarden is een geweldige plek voor mannen en vrouwen die graag willen sporten. Het personeel hier is zo vriendelijk, energiek en behulpzaam voor de klanten. Ze geven je echt het gevoel dat je familie bent bij Sportschool Naarden. Hun apparatuur is ook zeer geavanceerd dat je zelfs gewicht kunt verliezen terwijl je je spieren opbouwt. De sportschool heeft veel machines die je spiergroei stimuleren

Als er één gezondere plek is om te trainen naast de lokale sportschool in de buurt, dan is het sportschool nabij Naarden wel!

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie op.

Dit is JOUW GYM, de gezondste manier van trainen. Gegarandeerd resultaat als jij wilt Afvallen Fitter wilt worden Sterker wilt worden