Sportschool Laren

Stel realistische doelen.

Stel realistische doelen. Als je al een tijdje niet meer hebt gesport, of al lange tijd ongezond leeft, is het onrealistisch om te denken dat je in staat zult zijn om in een maand een marathon te lopen. Start bijvoorbeeld met deze week 2-3 dagen een half uur te lopen.

Onze sportschool, in de buurt van Laren, train je in een gezellige groep. Tijdens de training heeft iedereen zijn of haar eigen doelen.

Je zult merken dat sommige machines in de sportschool niet erg intuïtief zijn, dus je zult jezelf vertrouwd willen maken met de apparatuur. Er zijn vaak medewerkers in de sportschool die je graag willen laten zien hoe je de toestellen moet gebruiken als je het hen vraagt.

Je zult niet meteen resultaat zien, en het is belangrijk om niet ontmoedigd te raken als dat gebeurt. Concentreer je op gezond worden en maak lichaamsbeweging een onderdeel van je levensstijl in plaats van te kijken hoeveel gewicht je na één training bent kwijtgeraakt.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie op.

Neem je tijd en doe het goed.

Mensen maken vaak de fout te denken dat het belangrijkste bij training is jezelf tot het uiterste te drijven. Dit is een vergissing. De enige manier waarop je jezelf tot het uiterste kunt drijven is door langzaam genoeg te gaan zodat je je limiet niet bereikt.

De juiste snelheid om een oefening uit te voeren, althans in het begin, is die snelheid die je in staat stelt de oefening met een perfecte vorm uit te voeren. Zolang je een oefening correct uitvoert, is het onmogelijk om te traag te gaan. Als je merkt dat je je door een oefening heen haast omdat het saai is, doe het dan langzamer! Het betekent dat je het niet goed doet.

Ik zeg niet dat je een oefening nooit snel moet doen. Er zijn genoeg voordelen te behalen door explosieve oefeningen zoals squats, deadlifts en cleans snel uit te voeren. Maar als je een nieuw bewegingspatroon aanleert, is langzaam in eerste instantie beter dan snel (je hebt ook wat afwisseling nodig).

 1. Neem de tijd en doe het goed.
 2. Om het meeste uit je bezoek te halen, is het belangrijk dat je de toestellen correct gebruikt. Als je het niet zeker weet, vraag dan een personeelslid of een personal trainer om hulp.
 3. Doe eerst een warming-up
 4. Voordat je gaat trainen, moet je eerst ongeveer 10 minuten opwarmen. Op deze manier kunt je blessures voorkomen en effectiever trainen tijdens de rest van de training.
 5. Train elke spiergroep
 6. Om je spieren in balans te houden, train je ze allemaal regelmatig - ook de spieren die niet zichtbaar zijn. Om je hele lichaam te versterken, moet je elke keer verschillende delen van de sportschool in Laren gebruiken; zo voorkom je dat je bepaalde spieren overbelast terwijl andere te weinig worden gebruikt.
 7. Neem een pauze na elke oefening
 8. Neem tussen elke oefening een pauze van 30 seconden om de hartslag weer normaal te laten worden en overbelasting van de spieren te voorkomen.
 9. Afkoelen na de training

Na het sporten is het belangrijk om ongeveer 5 minuten goed af te koelen, zodat je lichaam goed kan herstellen en klaar is voor de volgende trainingssessie.

Bel nu sportschool Laren voor je eerste les 033 203 51 26

Wees geduldig en consequent.

Wanneer je met een fitnessprogramma begint, is het normaal dat je meteen resultaten wilt zien. Je kunt er alles aan doen om zo snel mogelijk gewicht te verliezen of spieren op te bouwen, maar uiteindelijk kan dit tegen je werken. Als je resultaten op lange termijn wilt zien, is het veel effectiever om geduldig en consequent te zijn.

Het maken van permanente veranderingen in je levensstijl kost tijd. Je moet geduldig en toegewijd zijn om de resultaten te zien die je wenst. De sleutel is om je te concentreren op de dingen die werken in plaats van de dingen die niet werken. Wanneer je toegewijd en consequent bent, is het onvermijdelijk dat je lichaam zich zal aanpassen en veranderen, dus wees geduldig en geef je lichaam de tijd om te reageren.

Onthoud dat als je inconsequent bent met je inspanningen, het langer kan duren voordat je je doelen bereikt dan wanneer je kleine veranderingen aanbrengt over een lange periode. Als je bijvoorbeeld een aantal weken een crashdieet volgt en overmatig traint om vervolgens weer in je oude gewoonten terug te vallen, kan dit het gewichtsverlies bemoeilijken wanneer je het later opnieuw probeert omdat je stofwisseling is vertraagd.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie op.

 

Fit blijven vereist een permanente verandering van levensstijl. Het kan nodig zijn je eetgewoonten en lichaamsbeweging enkele weken of maanden te veranderen voordat ze een deel van je dagelijks leven worden.

Blijf altijd gehydrateerd.

Een van de belangrijkste dingen om gezond te blijven is te blijven hydrateren. Hydratatie is belangrijk om een aantal redenen, en het is aanbevolen dat mannen ongeveer 13 kopjes (3 liter) vocht per dag drinken. Water is de beste drank, maar bepaalde theesoorten, vruchtensappen en zelfs koffie kunnen meetellen voor je dagelijkse vochtinname.

De belangrijkste reden om water te drinken is dat het je energie geeft. Je verliest water door zweten en urineren, dus als je de verloren vloeistoffen niet aanvult, kunt je last krijgen van uitdroging. Uitdroging veroorzaakt vermoeidheid, duizeligheid en andere symptomen die je vermogen om te trainen kunnen beïnvloeden. Drink bovendien water voor, tijdens en na de training als je van plan bent langer dan een uur te sporten. Sportdranken met elektrolyten helpen ook zouten te vervangen die door zweten verloren gaan.

Water helpt ook krampen en pijn in de benen te voorkomen tijdens het sporten en helpt je sneller te herstellen na de training.

Bel nu de sportschool nabij Laren voor je eerste les 033 203 51 26

Veilig omgaan met gewichten

Als het op tillen aankomt, is ons motto "better safe than sorry". Gebruik deze vijf tips voor veilig tillen om blessures te voorkomen en een goede houding te behouden tijdens het tillen van gewichten:

 • Til met je benen, niet met de rug. Je moet buigen bij de heupen, knieën en enkels.
 • Houd het gewicht dicht bij het lichaam. Houd het gewicht dicht bij het lichaam als je het optilt en laat zakken. Zwaai of ruk het gewicht niet op en neer.
 • Beperk elke set tot niet meer dan 10 reps. Als je 11 of meer reps kunt doen, verhoog dan het gewicht dat je gebruikt met 5 procent en probeer het opnieuw bij de volgende set van die oefening.
 • Overtrain niet één spiergroep of lichaamsdeel ten koste van andere. Gebruik een reeks oefeningen om alle belangrijke spiergroepen ten minste eenmaal per zeven dagen te trainen.
 • Vermijd het op slot zetten van je gewrichten bij het heffen van gewichten, met name tijdens knie extensions en leg extensions (of elke oefening waarbij je tegen een gewatteerde steun drukt). Dit kan een onnodige belasting van ligamenten en pezen veroorzaken.

Wees niet bang om hulp te vragen.

Wees niet bang om hulp te vragen. Als je nieuw bent in de sportschool in Laren, dan moet je de mensen die er werken om begeleiding vragen. Zij zullen je helpen om aan hun apparatuur te wennen en je zelfs laten zien hoe je die moet gebruiken. Als je al een tijdje naar de sportschool gaat, is het tijd om je personal trainer te vragen of hij een nieuwe routine kan bedenken die je kan uitdagen. Wees niet bang om rond te kijken en te zien wat anderen doen. Het zal je helpen een goed idee te krijgen van wat voor soort routines je kunnen helpen je gewichtsverlies doel sneller te bereiken.

Conclusie: Met een beetje planning kan de sportschool in Laren een geweldige manier zijn om fit en sterk te worden!

Gezond leven heeft alles te maken met het maken van de juiste keuzes. Fit en gezond blijven zou een prioriteit in je leven moeten zijn, en dat is gemakkelijk als je een fitnesscentrum hebt met alles wat je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Sluit je vandaag nog aan.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie op.

Dit is JOUW GYM, de gezondste manier van trainen. Gegarandeerd resultaat als jij wilt Afvallen Fitter wilt worden Sterker wilt worden