Fitness Amersfoort

Fitness in Amersfoort - 5 fitness feiten die je waarschijnlijk niet wist

Amersfoort, de thuisbasis van 158.712 energieke inwoners. Amersfoort is een geweldige stad om in te wonen, met fantastische mensen en een geweldige sfeer.

Maar er zijn nog meer dingen die Amersfoort een geweldige plek maken om te wonen. Wie in Amersfoort woont en op zoek is naar een effectieve manier om fit te blijven, doet er goed aan kennis te nemen van de volgende vier fitnessfeiten.

Bekijk deze 5 feiten over fitness in Amersfoort die je misschien wel zullen verrassen!

1. Wat is de beste tijd om te fitnessen in Amersfoort?

Het is ook belangrijk om rekening te houden met je eigen voorkeur bij het kiezen van de beste tijd voor fitness in Amersfoort. Ben je bijvoorbeeld een ochtendmens en ga je het liefst om zes uur 's ochtends naar de sportschool, dan is dat helemaal prima. Ga je echter graag 's avonds uit en train je liever na je werk of school, dan is dat ook een optie!

Het is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar het is de moeite waard om verschillende tijden uit te proberen voordat je er een als je favoriet kiest. Als het uitproberen van verschillende tijden niet werkt voor jou (d.w.z. je voelt je nooit energiek genoeg), dan is er misschien nog een andere optie: probeer te trainen met een partner die dezelfde timing gewoonten heeft als jij en kijk of ze elkaar kunnen motiveren tijdens de workouts!

Gratis proefles

Meld je vrijblijvend aan om een keer gratis mee te doen.

2. Fit kan en mag niet voor iedereen hetzelfde zijn.

Het tweede fitnessfeit dat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat de beste manier om fit te worden, niet een standaardprogramma is. Het juiste programma voor je zal er een zijn die past bij je doelen, levensstijl en voorkeuren. Iedereen heeft zijn eigen unieke genetische potentieel en iedereen heeft een ander startpunt in termen van hun fitnessniveau en gezondheid. Een standaard aanpak werkt niet voor iedere persoon, omdat het onmogelijk is om precies te weten wat iemands doel is door alleen maar naar hem te kijken.

De reden waarom we bij JOUW GYM Amersfoort een breed scala aan diensten aanbieden is omdat we begrijpen dat er geen one-size-fits-all oplossing is als het gaat om fit worden of gezond blijven. In plaats van te proberen iedereen in hetzelfde keurslijf te persen, hebben we programma's gecreëerd die specifiek zijn afgestemd op elke individuele klant, zodat ze hun gewenste resultaten sneller kunnen bereiken dan ooit tevoren mogelijk was!

Als u op zoek bent naar iemand om je te helpen met fitness in Amersfoort, maak dan een afspraak met onze vriendelijke medewerkers door te mailen naar info@jouwgym.nl of te bellen naar  033 – 203 51 26 .

3. Wanneer verbrand je de meeste calorieën en vet?

Wanneer je sport, verwijden de bloedvaten in je lichaam zich en zetten de haarvaten bij het huidoppervlak uit. Hierdoor kan warm bloed van binnenuit naar de periferie van je lichaam worden geleid, waar het je huid kan helpen opwarmen.

Het is niet voldoende om alleen je hartslag te verhogen; je moet ook een stijging van de lichaamstemperatuur veroorzaken om calorieën en vet op een hoog niveau te verbranden. Je lichaam zal meer calorieën verbranden als het warmer is, omdat het zuurstofverbruik hoger is als het warm is dan wanneer het koel is.

Bovendien doet opwarmen meer dan alleen het energieverbruik verhogen - het verhoogt ook de bloedstroom door grotere bloedvaten die zuurstofrijk bloed rechtstreeks in de werkende spieren brengen, waardoor ze extra zuurstof krijgen zodat ze harder kunnen werken tijdens de training zonder zo snel moe te worden als normaal (het fenomeen dat bekend staat als "tempotraining").

Een hogere VO2max betekent betere uithoudingsprestaties op een bepaald intensiteitsniveau, omdat er nu minder anaerobe routes beschikbaar zijn voor de ATP-productie tijdens een activiteit met een hoge intensiteit; deze routes worden voornamelijk gebruikt door ongetrainde of sedentaire mensen die nog niet veel aerobe capaciteit hebben - daarom hebben goedgetrainde atleten vaak minder rust nodig voordat ze hun training hervatten na korte pauzes in vergelijking met beginners!

Neem contact op met de professionals van Your Gym voor fitness in Amersfoort, waar je kunt werken aan kracht en conditie, maar ook aan balans en snelheid. Plan nu een persoonlijke trainingssessie in met een van onze vriendelijke medewerkers op  033 – 203 51 26 of via info@jouwgym.nl.

4. Hoe vaak is het beste om the fitnessen in Amersfoort?

Voor het geval je het nog niet doorhad, het juiste antwoord op deze vraag is "dat hangt ervan af".

We beginnen met het voor de hand liggende: de frequentie van krachttraining voor kracht en conditie. Dit zal afhangen van je doelen. Als je bijvoorbeeld een sport beoefent waarbij je veel moet rennen of springen (zoals basketbal), dan zul je waarschijnlijk meer oefeningen voor het onderlichaam moeten doen, zoals squats, deadlifts en lunges, om je prestaties te verbeteren.

Fitness Amersfoort

Echter, als je doel is algemene gezondheid en welzijn voor het leven - of zelfs alleen maar betere prestaties op het werk - dan zijn hogere volumes niet nodig. Je moet je meer richten op het behouden van een goede vorm tijdens het uitvoeren van samengestelde bewegingen in plaats van te proberen om elke week zware gewichten te tillen. Dit verkleint de kans op blessures, terwijl je nog steeds alle bovengenoemde voordelen heeft.

Kom langs bij JOUW Gym voor fitness in Amersfoort, waar je kunt werken aan kracht en conditie, maar ook aan balans en snelheid. Plan nu een persoonlijke trainingssessie in met één van onze vriendelijke medewerkers op  033 – 203 51 26 of via info@jouwgym.nl.

5. De mythe van het vetverlies.

Als je wilt afvallen, is het belangrijk te onthouden dat er geen snelle oplossing is. Fad diëten beloven vaak snelle resultaten in ruil voor ongezonde praktijken zoals uithongering of overmatige lichaamsbeweging.

Hoewel deze methoden je op korte termijn gewicht doen verliezen, zorgen ze ervoor dat je lichaam sneller dan normaal spieren afbreekt en vetreserves verbrandt. Dit kan leiden tot gewichtstoename zodra je stopt met diëten, maar ook tot een verhoogd risico op hartaandoeningen en andere ernstige gezondheidsproblemen.

De beste manier om gewicht te verliezen en het eraf te houden is door het eten van een uitgebalanceerd dieet dat bestaat uit magere eiwitbronnen zoals vis en kipfilet met gezonde vetten zoals olijfolie bovenop suikerarme volle granen zoals havermout of bruine rijst met bessen in plaats van suikersiroop (zoals ahornsiroop).

Voor fitness in Amersfoort bent u bij JOUW GYM aan het juiste adres. Plan nu een persoonlijke trainingssessie in met een van onze vriendelijke medewerkers op  033 – 203 51 26 of via info@jouwgym.nl.

Gratis proefles

Meld je vrijblijvend aan om een keer gratis mee te doen.

Je hoeft de mainstream fitnessfeiten niet blindelings te volgen.

Fitnessmythes zijn overal. Sommige van deze fitnessfeiten zijn misschien ooit waar geweest, maar ze zijn verouderd en niet in overeenstemming met het huidige onderzoek. Vroeger geloofde men bijvoorbeeld dat je door zware gewichten te heffen grotere spieren opbouwt en sterker wordt, maar het is eigenlijk beter voor je kracht als je vaker lichtere gewichten tilt.

U hoeft de gangbare fitnessfeiten niet blindelings te volgen - vooral niet als ze gebaseerd zijn op ouderwetse ideeën. Praat in plaats daarvan met een gekwalificeerde personal trainer of coach voordat je veranderingen aanbrengt in je trainingsroutine.

Kom in vorm met een unieke workout bij JOUW GYM, wij zijn de thuisbasis voor fitness in Amersfoort. Neem nu contact met ons op via: 033 – 203 51 26 of neem contact met ons op via info@jouwgym.nl

Dit is JOUW GYM, de gezondste manier van trainen. Gegarandeerd resultaat als jij wilt Afvallen Fitter wilt worden Sterker wilt worden